Begeleiden van de emotionele ontwikkeling van je begaafde kind

Het opvoeden van een (hoog)begaafd kind brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Soms is het een zoektocht, soms maak je bijzondere momenten mee. Elk kind is anders, maar elke ouder ook. Gelukkig sta je er niet alleen voor! Wij bieden de mogelijkheid om in contact te komen met andere ouders van (hoog)begaafde kinderen en met hen kennis en ervaringen uit te wisselen in een veilige omgeving. Dit is het Peers4Parents programma. Lees meer hieronder.

p4p logo

Kom in gesprek met ouders van (hoog)begaafde kinderen
Onder de vlag van Peers4Parents bieden wij jou de mogelijkheid om het gesprek aan te gaan met ouders die hetzelfde doormaken als jij. Wij faciliteren de gespreksgroepen in de regio’s Zeist en Son en Breugel. Door kennis en ervaring met elkaar te delen, ontwikkel je vaardigheden in positief opvoeden die de onderlinge relaties binnen je gezin én het algemeen welbevinden van alle gezinsleden versterken. We doen dit in een veilige omgeving binnen een gespreksgroep van maximaal 8 ouderparen van begaafde kinderen. In een ontspannen sfeer kom je in contact met andere ouders van begaafde kinderen waar je (h)erkenning vindt, ideeën en ervaringen uitwisselt, ondersteuning, nieuwe inzichten en perspectieven krijgt en leert van elkaar.

Hulp voor ouders
Peers4Parents – Begeleiden van de emotionele ontwikkeling van je begaafde kind

Wat kun je verwachten?
Gedurende de 10 bijeenkomsten (*) leer je elkaar goed kennen en kunnen er hechte banden ontstaan. Bij elke bijeenkomst staat een ander thema centraal en tijdens die avonden ontdek je de kracht in jou als ouder. Dit zal bijdragen aan meer begrip en een betere relatie met je begaafde kind. Zo kun je, in verbinding met je kind en school, als ouder nog meer voor je kind betekenen. Ook ga je op zoek naar je eigen, persoonlijke manier om je kinderen emotioneel te begeleiden. Je gaat ervaren hoe je vanuit je eigen kracht als ouder er voor je begaafde kind kunt zijn. Deelname aan deze gespreksgroep zal zeker mooie momenten opleveren!

(*) Peers4Parents bijeenkomsten en COVID-19
Tijdens de bijeenkomsten houden wij rekening met de dan actuele en geldende maatregelen rondom de Coronacrisis.

Ter voorbereiding op iedere avond, wordt gebruik gemaakt van het boek “De begeleiding van hoogbegaafde kinderen”. Dit boek is geschreven door James t. Webb vanuit het wetenschappelijk gefundeerde inzicht dat het emotionele welbevinden het meest bepalend is voor de levensloop en het levensgeluk van begaafde kinderen. Dr Webb is een internationaal erkende klinisch psycholoog die zich op bijzondere wijze inzet voor hoogbegaafde kinderen.

Kosten
De kosten voor deelname aan de Peers4Parents oudergespreksgroep bedragen € 599,- per ouderpaar voor de 10 bijeenkomsten. Het boek “De begeleiding van hoogbegaafde kinderen” moet je zelf aanschaffen.

Data
Op dit moment start er geen cursus. Heb je interesse? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie
Wil je meer weten over Peers4Parents of de oudergespreksgroep? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, en ontdek of deze gespreksgroep wat voor je is. Uiteraard kun je ook op de website van Peers4Parents terecht voor meer informatie.

Over Peers4Parents
Teach2day is aangesloten bij het Peer4Parents netwerk. Wij faciliteren de oudergespreksgroep in samenwerking met Simone de Visser in regio’s Zeist en Son en Breugel.

Peers4Parents is een netwerk van betrokken professionals met ruime ervaring en expertise in het begeleiden van (hoog)begaafde kinderen en (jong) volwassenen. Geïnspireerd door het wetenschappelijk gefundeerde inzicht dat het emotionele welbevinden het meest bepalend is voor de levensloop en het levensgeluk van begaafde kinderen, staat de begeleiding van de emotionele ontwikkeling van begaafde kinderen centraal.